Epermisu

ekkor


Az olasz édesség eperrel bolondított változata mindenkit levesz a lábáról. 🙂
Édes, üde, krémesen finom – kényeztető csábítás az eper szerelmeseinek (mint például nekem). A tiramisu egyik változata, a málnamisu után – lédús, zamatos, eperből.


Hozzávalók 5-6 főre:


A krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 35 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

A sziruphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl meleg víz
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 2 ek holland kakaópor

További hozzávalók:

  • 30 dkg (kb. 45 db) babapiskóta
  • 30 dkg eper





Elkészítés: 


A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, A krémhez az epret leturmixoljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük. Ezután a mascarponéhoz keverjük óvatosan a tejszínhabot, az olvasztott csokit, a cukrokat (aki édesebben szereti, tegyen még több cukrot bele) és az epret. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük. Egy tetszőleges tál (körülbelül 30×25 cm-es) aljába egy sort fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótából. Rákenünk egy réteget a mascarponés gyümölcskrémből, majd megszórjuk a kockára vagy szeletekre vágott eperdarabokkal. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Fontos, hogy a végén csak krém kerüljön a szirupba mártott babapiskótákra. A tetejét meghintjük kakaóporral, majd hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára. Másnap kockára vágva tálaljuk az isteni, krémes, puha süteményünket.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.