Málnamisu

ekkor

 

 

 

Végre az eper után itt a másik kedvenc gyümölcsöm: a málna. A tiramisu ihlette gyümölcsös krémes, finomság, ami szintén sütés nélkül készül. Az eredetiben nem szeretem a nyers tojást, viszont a mascarponés krémeket annál inkább. Ráadásul itt még a fehér csoki is gazdagítja az ízeket. 
 
Hozzávalók 5-6 főre:
A krémhez:
  • 40 dkg málna
  • 2 tábla fehér csokoládé (200 g)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek barna nádcukor
A sziruphoz (a babapiskóta áztatásához):
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl meleg víz
  • 1 citrom reszelt héja és leve
Az összeállításhoz:
  • 20 dkg málna
  • 35-40 db babapiskóta
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • Tepsi méret: kb. 35×25 cm
Elkészítés:

A krémhez villával összetörjük a málnát.
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. A habtejszínt felverjük.

Kézi robotgéppel összekeverjük a mascarponét az olvadt csokival és a barna cukorral, majd az egészet hozzáadjuk a tejszínhabhoz.
A végén az összetört málnát is belekeverjük a csokis tejszínes habba. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük.
Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből,  majd málnával megszórjuk. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.

Figyeljünk, hogy a végén csak krém kerüljön a beáztatott piskótákra.

Meghintjük kakaóporral és málnaszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, de ha van rá lehetőség, akkor egy teljes éjszakára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.