Skip to content

Rakott baconos csirkemell sajttal és paprikával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A rakott csirkemell egy kiadós, finom étel. Természetesen lehet csirkecomb filéből, vagy pulykamellből is készíteni. Nagyon jó vendégváró étel, mert előző nap elkészíthető. Ráadásul hidegen is finom, és még könnyebb szeletelni is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 30 dkg bacon
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 db tojás
  • kb. 7 ek liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy 24 cm-es átmérőjű sütőformát baconnel kibélelünk úgy, hogy túllógjon a formán. A hússzeleteket először a lisztben, majd a felvert tojásban megforgatjuk és lerakunk egy sort a kibélelt formába. Megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. A paprikákat kis kockákra vágjuk és megszórjuk az ételt vele. Ezután egy sor bacon következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére hús kerüljön. Ekkor meglocsoljuk a tejföllel, amit előzőleg egy kiskanál borssal kikevertünk. Ráhajtjuk a lelógó bacon szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve, körülbelül 45 percig, lehetőség szerint légkeveréses fokozaton sütjük. Ezután 200 fokon fólia nélkül sütjük még körülbelül 25 percig. Miután megsült, hűlni hagyjuk, pihentetjük néhány órát. Később kiborítjuk a sütőformából és felszeletelve tálaljuk. Hidegen és melegen is nagyon finom. Most Francia rakott krumplit készítettem hozzá.

Tipp: ajánlom még bármilyen majonézes salátával. Akár az én salátáim közül is válogathattok.
Például: Majonézes burgonya saláta, Majonézes tojásos burgonya saláta, Majonézes zöldborsó, stb.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük