Majonézes zöldborsó

ekkor

 

 

 

Szuper egyszerű majonézes saláta recept, húsokhoz nagyon finom. Én szeretem házilag készíteni a majonézt, ilyenkor vigyázzunk, hogy friss tojásból készüljön és hűtőben tároljuk az elkészült mártást.


Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg frissen fejtett, vagy mirelit zöldborsó (vagy 1 doboz konzerv zöldborsó, 530 g)
  • majonéz (2 tojásból készült házilag)
  • só-, cukor ízlés szerint
  • tartármártás

 

 

Elkészítés:

A zöldborsó konzervet leszűrjük. Ha friss, vagy mirelitből készítjük, akkor sós, enyhén cukros vízben megfőzzük a borsót, majd lecsepegtetjük. Hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a majonézt, illetve a tartármártást. Ezután a puha zöldborsót a mártáshoz keverjük, esetleg kevés friss, aprított petrezselyemzölddel ízesíthetjük. Tálalás előtt hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.