Nagyon szeretjük a burgonyapürét, egyik kedvenc köretünk. Viszont egy idő után, ezt a finomságot is meg lehet unni. Hogy ez ne történhessen meg, dobjuk fel valami extrával!
Az Almás krumplipüré, és a Baconös sajtos burgonyapüré receptem után, jöjjön egy isteni finom, hagymás változat.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 5 dkg trappista sajt (ízlés szerint)
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2-3 ek olaj
- 2 ek vaj
- só-, bors ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A hagymát fél karikára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk, az utolsó percben hozzádobjuk a karikára vágott zöldhagymát is. A megfőtt burgonyához adjuk a vajat, a felmelegített tejet és a tejszínt. Alaposan összetörjük, jól elkeverjük, hogy krémes állagú legyen. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük ízlésünk szerint. Ezután beleforgatjuk a megdinsztelt hagymát és a reszelt sajtot. Nálam most egy isteni csirkés étel körete lett: a Kakukkfüves mézes-mustáros csirkemellé