Almás krumplipüré

ekkor

 



Hozzávalók 4 főre:

  • 2 kg burgonya
  • 2 db alma
  • kb. 10 dkg vaj
  • kb. 2 dl tejszín
  • só-, bors-, őrölt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:


A krumplit és almát hámozzuk meg, vágjuk őket kockára, majd annyi vízbe tegyük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk meg ízlés szerint és főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és még melegen adjuk hozzá a vajat, majd krumplinyomóval alaposan áttörjük. Adjuk hozzá a tejszínt (annyit, amennyit a krumpli felvesz, de ne legyen túl folyós állagú). Végül sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.