Csirkék a pácban… várják sorsukat, hogy grillre kerüljenek 🙂
Hozzávalók 4-5 főre:
- 2 nagy csirkemellfilé (kb. 1 kg)
- 450 g natúr joghurt
- 1 ek oliva olaj
- 6 gerezd fokhagyma
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet közel egyforma nagyságú szeletekre vágjuk és egy tálban sorban lerakjuk.
Készítsük el a joghurtos pácot: a joghurtba keverjük bele a fűszereket: borsot, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát és az oliva olajat.
Ezzel a páccal öntsük le a húst és lefedve 1-2 órát (de akár előző este is bepácolhatjuk, én így szoktam) hűtőben állni hagyjuk.
Majd a forró grillen, izzó faszén parázs felett megsütjük a húsok mindkét oldalát. Ha szükséges, még sóval ízesíthetjük.
Én ezekkel a salátákkal és grillzöldséggel tálaltam: