Tzatziki saláta

Vagyis joghurtos-fokhagymás uborkasaláta, amit Görögországban és Törökországban előszeretettel fogyasztanak. Előételként, salátaként is kitűnő és egyben az eredeti görög gyros kihagyhatatlan ízesítője, kísérője.
 
Hozzávalók 4-5 főre:
  • 1 kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • opcionálisan 1 tk tzatziki fűszerkeverék
  • 2 dl görög joghurt (fontos, hogy jó minőségű legyen)

Elkészítés:

Az uborkát tökgyalun lereszeljük vagy vékony karikára szeletelt uborkát még csíkokra vágjuk.
Megsózzuk és állni hagyjuk egy kevés ideig, hogy a levét kieressze.
A tenyerünk segítségével jól kinyomkodjuk a levét, és áttesszük egy másik tálba.
A kinyomott fokhagymát a joghurthoz keverjük és ízlés szerint sóval, borssal, és akinek van otthon, tzatziki fűszerkeverékkel ízesítjük. Végül az uborkához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pár óráig állni hagyjuk.

Egy hozzászólás Szólj hozzá

  1. Névtelen szerint:

    Köszönöm, elkészítettem, finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.