Az olasz édesség eperrel bolondított változata mindenkit levesz a lábáról. 🙂
Édes, üde, krémesen finom – kényeztető csábítás az eper szerelmeseinek (mint például nekem). A tiramisu egyik változata, a málnamisu után – lédús, zamatos, eperből.
Hozzávalók 5-6 főre:
A krémhez:
- 30 dkg eper
- 10 dkg fehér csokoládé
- 35 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
A sziruphoz:
- 10 dkg cukor
- 3 dl meleg víz
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére:
- 2 ek holland kakaópor
További hozzávalók:
- 30 dkg (kb. 45 db) babapiskóta
- 30 dkg eper
Elkészítés:
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, A krémhez az epret leturmixoljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük. Ezután a mascarponéhoz keverjük óvatosan a tejszínhabot, az olvasztott csokit, a cukrokat (aki édesebben szereti, tegyen még több cukrot bele) és az epret. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük. Egy tetszőleges tál (körülbelül 30×25 cm-es) aljába egy sort fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótából. Rákenünk egy réteget a mascarponés gyümölcskrémből, majd megszórjuk a kockára vagy szeletekre vágott eperdarabokkal. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Fontos, hogy a végén csak krém kerüljön a szirupba mártott babapiskótákra. A tetejét meghintjük kakaóporral, majd hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára. Másnap kockára vágva tálaljuk az isteni, krémes, puha süteményünket.