Egy különleges, ízletes húsgombóc, egy pici füstölt ízzel és a végén BBQ szósszal összeforgatva. Érdemes kicsit elfelejteni a megszokott fasírtot és kipróbálni más ízvilágú húsgolyót is.
Elkészítése egyszerű és gyors.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só-, bors ízlés szerint
- 1 db füstölt ízű ízesítőkocka
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 üveg (300 ml) vagy házilag elkészített BBQ szósz
- kb. 6 ek olaj
Elkészítés:
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a füstölt kockát is belemorzsoljuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a tojással, a zsemlemorzsával együtt a masszához keverjük. Ha szükséges, még egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, a lényeg, hogy jól formázható legyen. Jól elkeverjük és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután kis, diónyi gombócokat formálunk a fűszeres masszából. Majd egy serpenyőben, kevés olajon, pirosra sütjük őket. A végén átforgatjuk a BBQ szósszal és már tálalhatjuk is.
Az én köreteim meleg zellersaláta burgonyával, valamint svéd gombasaláta és majonézes sonkás almás sajtsaláta.