Majonézes sonkás almás sajtsaláta

ekkor

 

 

Tökéletes hidegtálra salátaként, de akár köretnek is.
A majonéztől és a joghurttól finom krémes, a sonka az alma és a sajt pedig igazán ínycsiklandóvá teszi.

Hozzávalók 4 főre:

  • 15 dkg prágai sonka
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 1 pohár (125 g) natúr görög joghurt
  • 15 dkg majonéz
  • 1 db alma
  • 1 tk citromlé
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és a sonkával, sajttal együtt vékony csíkokra vágjuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel és a citromlével. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral ízlés szerint. Az így elkészült öntetet ráöntjük a csíkokra vágott saláta alapanyagokra. Az egészet összekeverjük és jól behűtve, néhány óra pihentetés után tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.