Skip to content

BBQ húsgombóc

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy különleges, ízletes húsgombóc, egy pici füstölt ízzel és a végén BBQ szósszal összeforgatva. Érdemes kicsit elfelejteni a megszokott fasírtot és kipróbálni más ízvilágú húsgolyót is.
Elkészítése egyszerű és gyors.

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 db füstölt ízű ízesítőkocka
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 üveg (300 ml) vagy házilag elkészített BBQ szósz
  • kb. 6 ek olaj

 

 

 

Elkészítés:

A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a füstölt kockát is belemorzsoljuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a tojással, a zsemlemorzsával együtt a masszához keverjük. Ha szükséges, még egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, a lényeg, hogy jól formázható legyen. Jól elkeverjük és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután kis, diónyi gombócokat formálunk a fűszeres masszából. Majd egy serpenyőben, kevés olajon, pirosra sütjük őket. A végén átforgatjuk a BBQ szósszal és már tálalhatjuk is.

Az én köreteim meleg zellersaláta burgonyával, valamint svéd gombasaláta és majonézes sonkás almás sajtsaláta.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük