Zserbógolyók

ekkor

 

 



Az egyszerűnél is létezik egyszerűbb! 🙂
Az egyik legnépszerűbb süteményünk a zserbó egyszerűsített változata, golyó formában. Ebben a desszertben is tökéletes harmóniában van a dió, a baracklekvár és a csokoládé.
Szóval egy hihetetlenül gyorsan elkészíthető, sütés nélküli desszert. Nem mellesleg cuki gasztroajándék is lehet esetleg egy csinos bonbonos dobozban! 🙂


Hozzávalók 4 főre (15 darab golyóhoz):

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 5 ek barackpálinka (vagy narancslikőr)
  • 2 ek víz
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 kk rum vagy rum aroma
A bevonathoz:
  • 15 dkg ét- vagy tej tortabevonó
  • 1 ek olaj

 



Elkészítés:

Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk a pálinkával vagy likőrrel és a vízzel, majd körülbelül egy órán át állni hagyjuk. Később, ha szükséges leszűrjük és hozzáadjuk a többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Ezután kis golyókat formázunk belőle. Majd a gőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba vagy tortabevonóba mártjuk őket (én egy fogpiszkáló segítségével csináltam). Minden golyót bevonunk a csokival, a tetejüket kevés darált dióval díszítjük és a hűtőbe tesszük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.