Skip to content

Vaníliasodó

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy isteni vaníliasodóval csodát tehetsz, ha csak egy kis babapiskóta van például otthon. Nyakon öntöd vele és máris egy egyszerű, de finom desszert van előtted.
A vaníliasodó hidegen vagy melegen is finom. Használhatod mákosguba, gőzgombóc vagy aranygaluska, stb. tálalásához is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 ek liszt

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat egy deci tejjel és a cukorral, liszttel csomómentesre keverjük. A maradék tejet és a félbevágott vanília rudat felforraljuk. A tojásos keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadjuk és összeforraljuk. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, hogy szép fényes legyen.
Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Ha a mártás hűlés közben nagyon besűrüsödne, akkor hideg tejjel higíthatjuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük