Egy isteni vaníliasodóval csodát tehetsz, ha csak egy kis babapiskóta van például otthon. Nyakon öntöd vele és máris egy egyszerű, de finom desszert van előtted.
A vaníliasodó hidegen vagy melegen is finom. Használhatod mákosguba, gőzgombóc vagy aranygaluska, stb. tálalásához is.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 1 db vaníliarúd
- 2 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 3 ek liszt
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat egy deci tejjel és a cukorral, liszttel csomómentesre keverjük. A maradék tejet és a félbevágott vanília rudat felforraljuk. A tojásos keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadjuk és összeforraljuk. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, hogy szép fényes legyen.
Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Ha a mártás hűlés közben nagyon besűrüsödne, akkor hideg tejjel higíthatjuk.