Paradicsomos fűszeres sertésragu, fokhagymás petrezselymes metélt tésztával

ekkor

 

 

A bolognai spagettit is nagyon kedveljük, ezért ez az étel, ami hasonlít hozzá, csakis kedvenc lehet nálunk! 🙂

Hozzávalók 4 főre:

A raguhoz:

  • 50 dkg sertéscomb vagy tarja
  • 30 dkg darált sertéshús
  • kb. 5 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 doboz (70 g) paradicsom püré
  • 1 dl fehérbor
  • 2 tk barnacukor
  • 1 doboz (400 g) darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek kakukkfű
  • 2 db babérlevél

A tésztához:

  • 40 dkg metélt tészta
  • 4 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél csokor friss petrezselyemzöld

A tálaláshoz:

  • parmezánsajt

 

 

Elkészítés:

A sertéshúst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben és a húsdarabok minden oldalát 1-1 perc alatt elősütjük. Kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsiradékra tesszük a darált húst. A húst fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a szeletekre vágott vöröshagymát és a kockákra vágott sárgarépát. Alaposan elkeverjük és pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsompürét összekeverjük a paradicsom konzervvel, a fehérborral, a barnacukorral, az oregánóval és a kakukkfűvel. Ezt a fűszeres öntetet a darált húshoz adjuk a korábban elősütött húsdarabokkal együtt. Összekeverjük és alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk, addig amíg a hús olyan puha lesz, hogy “szétesik” és a mártás besűrűsödik. Ez körülbelül 2 óra. Ezután két villával szétzúzzuk a húskockákat (szálakra szedjük) és jól elkeverjük a ragut.

Elkészítjük a tésztaköretet: a tésztát előírásnak megfelelően kifőzzük. Közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Fél perc alatt megdinszteljük, majd a főtt tésztát hozzákeverjük az ízesített vajhoz. Alaposan összeforgatjuk.

Az isteni húsos ragut a fokhagymás, petrezselymes, vajas tésztával tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.