Húsok a pácban :), itt még várják a sorsukat hogy a forró grillen megsüljenek:
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet sertéstarja
A páchoz:
- kb. 70 g mustár
- kb. 1 dl méz
- 1 dl olaj
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk és a borssal ízlés szerint fűszerezzük.
Mindkét oldalán bekenjük a hússzeleteket a mézzel majd nyomunk rá a mustárból és egy kanál segítségével elkenjük mindkét oldalán. Egy tálban sorban lefektetjük a bepácolt hússzeleteket és az olajjal megöntözzük. Néhány órán át lefedve a hűtőben pihentetjük (de akár előző este is bepácolhatjuk, én így szoktam). Végül a forró grillen, izzó faszén parázs felett megsütjük a húsok mindkét oldalát.
Én ezekkel a salátákkal és grillzöldséggel tálaltam:
Tipp: Amikor készen van, ha szükséges, akkor ízesítjük sóval, ugyanis korábban, ha a pácolás előtt sózzuk, akkor a hús nem puhul meg.