Bounty sütés nélkül

Van-e ember, aki ne szeretné a kókuszkockát vagy a kókuszgolyót, generációk kedvenc sütijeit?
Nem hiszem… 🙂
Mégis gondoltam nem ártana újítani egy kicsit.
A Bounty csoki szintén egy régi kedvenc, azt hiszem nem csak nekem. Ez a sütés nélküli desszert valóban hasonlít az eredeti bounty-ra.
Viszont nem fogy el olyan gyorsan, na de nem azért mert nem finom, hanem mert szerencsére nem két falat lesz belőle.
Isteni csokis-kókuszos csoda! Muszáj megkóstolnotok!
 
Hozzávalók 4-5 főre:
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 evőkanál búzadara
  • 10 dkg kókuszreszelék (+ 1-2 dkg a díszítéshez)
  • 2 tk olaj
Elkészítés:
A tejet felfőzzük a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, még kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
A darát nem főzzük meg teljesen , csak félig, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 30×15 cm-es őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát egy kanál segítségével, ha kell ujjunkkal nyomkodjuk bele, majd hagyjuk kihűlni.
10 dkg csokoládét gőz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk,  majd betesszük a hűtőbe dermedni (kb. 15-20 percig).
Ezután kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük úgy, hogy a csokis rész kerüljön alulra – levesszük róla a fóliát.
A másik 10 dkg csokoládét szintén felolvasztjuk a gőz felett. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk (tehát alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét a hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra után tetszőleges méretűre szeletelve kínáljuk, díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tipp: ha szépen szeretnénk szeletelni, a kést forró vízbe mártjuk, megtöröljük papírtörlővel és 
így szeletelünk – ezt lehet többször ismételni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.