Kókuszkocka

ekkor



A kókuszkocka egy retro süti, a gyermekkorunk emlékeit idézi, és tényleg megunhatatlan. A méznek köszönhetően ez a tészta nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt is megsüthető. Viszont érdemes száraz, hűvös helyen tárolni.


Hozzávalók 6 főre (16 darab kocka)


A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 cs (12 g) sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor



A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 dl tej
  • 2 ek rum vagy rum aroma



A tetejére:

  • 20 dkg kókuszreszelék



Elkészítés:


A tésztához a lágy vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és az olvasztott mézet. Hozzáadjuk a tejet is, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy körülbelül 32×23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd  rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.

A kakaós masszához a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tejet. Majd állandó keverés mellett pár perc alatt felforraljuk. Utána levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rumot. A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a szintén langyos, kakaós-rumos masszába. Végül a kókuszreszelékben alaposan meghempergetjük. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.