Az egyszerűnél is létezik egyszerűbb! 🙂
Az egyik legnépszerűbb süteményünk a zserbó egyszerűsített változata, golyó formában. Ebben a desszertben is tökéletes harmóniában van a dió, a baracklekvár és a csokoládé.
Szóval egy hihetetlenül gyorsan elkészíthető, sütés nélküli desszert. Nem mellesleg cuki gasztroajándék is lehet esetleg egy csinos bonbonos dobozban! 🙂
Hozzávalók 4 főre (15 darab golyóhoz):
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 15 dkg darált dió
- 5 ek barackpálinka (vagy narancslikőr)
- 2 ek víz
- 2 ek porcukor
- 2 ek baracklekvár
- 1 kk rum vagy rum aroma
- 15 dkg ét- vagy tej tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk a pálinkával vagy likőrrel és a vízzel, majd körülbelül egy órán át állni hagyjuk. Később, ha szükséges leszűrjük és hozzáadjuk a többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Ezután kis golyókat formázunk belőle. Majd a gőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba vagy tortabevonóba mártjuk őket (én egy fogpiszkáló segítségével csináltam). Minden golyót bevonunk a csokival, a tetejüket kevés darált dióval díszítjük és a hűtőbe tesszük.