Ezt a levest friss és fagyasztott borsóból is elkészítheted! Nagyon laktató és az elkészítése sem bonyolult. A parmezános galuska kitűnő levesbetét benne. Ez a szuperzöld és üde borsókrémleves tökéletes a tavaszváráshoz.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg zöldborsó
- 3 db burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 1,5 l zöldségleves (kockából)
- 1 dl főzőtejszín
A galuskához:
- 1 ek vaj
- 1 db tojás
- só-, bors ízlés szerint
- 4 ek reszelt parmezán
- kb. 5 dkg liszt
Elkészítés:
A megtisztított hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és az hagymához adjuk a zöldborsóval együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felöntjük a zöldséglevessel. Puhára főzzük a zöldségeket, majd egy botmixerrel pürésítjük és a tejszínnel dúsítjuk a levest.
Elkészítjük a parmezános galuskát: egy lábasban vizet forralunk. Egy tálban a tojást elkeverjük, hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat és a parmezánt. Ízesítjük egy csipet sóval és borssal. Összedolgozzuk a liszttel. Az így kapott sűrű masszát nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A levest tányérokba merjük, teszünk bele 1-2 kanál galuskát, majd megszórjuk egy kevés parmezánnal.