Zöldborsó krémleves parmezános vajgaluskával

ekkor

 

 

Ezt a levest friss és fagyasztott borsóból is elkészítheted! Nagyon laktató és az elkészítése sem bonyolult. A parmezános galuska kitűnő levesbetét benne. Ez a szuperzöld és üde borsókrémleves tökéletes a tavaszváráshoz.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 db burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1,5 l zöldségleves (kockából)
  • 1 dl főzőtejszín

A galuskához:

  • 1 ek vaj
  • 1 db tojás
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4 ek reszelt parmezán
  • kb. 5 dkg liszt

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és az hagymához adjuk a zöldborsóval együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felöntjük a zöldséglevessel. Puhára főzzük a zöldségeket, majd egy botmixerrel pürésítjük és a tejszínnel dúsítjuk a levest.

Elkészítjük a parmezános galuskát: egy lábasban vizet forralunk. Egy tálban a tojást elkeverjük, hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat és a parmezánt.  Ízesítjük egy csipet sóval és borssal. Összedolgozzuk a liszttel. Az így kapott sűrű masszát nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

A levest tányérokba merjük, teszünk bele 1-2 kanál galuskát, majd megszórjuk egy kevés parmezánnal.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.