A hosszúra nyúlt tél után, jól esnek már a tavasz első napsugarai és ezzel együtt az ízben és színben is nagyon változatos zöldségek kavalkádja. És, ha még egy kis csirkecomb is társul mellé, csakis finom lehet.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db csirke alsócomb
- só, bors, ételízesítő (ízlés szerint)
- sültcsirke fűszersó
- kb. 70-80 dkg burgonya
- 2 db lilahagyma
- 2 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 15 dkg kukorica (konzerv)
- 20 dkg borsó (mirelit)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb. 1 dl olaj
Elkészítés:
A megtiszított combokat sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük sültcsirke fűszersóval. A húsról a bőrt nem kell eltávolítani.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben (ha van rá lehetőség: hőlégkeveréses) elkezdjük sütni.
Néhányszor megforgatjuk. (Nem kell fóliával letakarni.)
Kb. fél óra sütés után hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a karikára vágott vörös- és lilahagymát, valamint a cikkekre vágott burgonyát.
Kicsit átforgatjuk a csirke zsírjában őket, majd az olajjal és kb. 1-2 dl forró vízzel megöntözzük.
Fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel.
Visszatesszük a sütőbe, és alsó-felső sütésfokozatra állítva, kb. 1 óra alatt szinte puhára sütjük.
A vége felé hozzáadjuk a borsót, kukoricát és a csicseriborsót.
Óvatosan az egészet összeforgatjuk.
Ha szükséges, kevés vizet még hozzáadhatunk, hogy készre puhuljon minden.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk a pirosra sült zöldséges csirkecombokat.