Skip to content

Tavaszi tepsis zöldséges csirkecombok

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

A hosszúra nyúlt tél után, jól esnek már a tavasz első napsugarai és ezzel együtt az ízben és színben is nagyon változatos zöldségek kavalkádja. És, ha még egy kis csirkecomb is társul mellé, csakis finom  lehet.

Hozzávalók 4 főre:
  • 8 db csirke alsócomb
  • só, bors, ételízesítő (ízlés szerint)
  • sültcsirke fűszersó
  • kb. 70-80 dkg burgonya
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 15 dkg kukorica (konzerv)
  • 20 dkg borsó (mirelit)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kb. 1 dl olaj
Elkészítés:
A megtiszított combokat sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük sültcsirke fűszersóval. A húsról a bőrt nem kell eltávolítani.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben (ha van rá lehetőség: hőlégkeveréses) elkezdjük sütni.
Néhányszor megforgatjuk. (Nem kell fóliával letakarni.)
Kb. fél óra sütés után hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a karikára vágott vörös- és lilahagymát, valamint a cikkekre vágott burgonyát.
Kicsit átforgatjuk a csirke zsírjában őket, majd az olajjal és kb. 1-2 dl forró vízzel megöntözzük.
Fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel.
Visszatesszük a sütőbe, és alsó-felső sütésfokozatra állítva, kb. 1 óra alatt szinte puhára sütjük.
A vége felé hozzáadjuk a borsót, kukoricát és a csicseriborsót.
Óvatosan az egészet összeforgatjuk.
Ha szükséges, kevés vizet még hozzáadhatunk, hogy készre puhuljon minden.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk a pirosra sült zöldséges csirkecombokat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük