Egyszerű, mégis különleges sült krumpli, csak egy célszerszám szükséges hozzá. A kisfiam kedvence, egy étteremben szoktuk köretként fogyasztani. Persze rögtön utánanéztem, hogyan tudok ilyet otthon én is készíteni. Beszereztem a hozzá szükséges burgonya fúrót és el is kezdtem gyártani ezeket a kis „csodákat”.
Hozzávalók 4 főre:
- kb. 3,5 kg burgonya
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd minden burgonyából egy-egy darab spirált fúrunk, készítünk. (Ha nagyobb a burgonya, akkor kettő is kijön belőle.) Ezután olajban ropogósra sütjük. Még forrón, sóval ízesítjük. Csodás köret, vagy csak úgy magában is finom.
Tipp: természetesen egy jó háziasszony konyhájában semmi alapanyag nem mehet kárba. A kifúrt burgonyákat felaprítom és burgonyapüré készül belőle, vagy burgonyagombóc, illetve szilvásgombóc. Érdemes a következő napokra ilyen ételeket felvenni a menüsorba. 🙂