Skip to content

Spirál burgonya

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 


Egyszerű, mégis különleges sült krumpli, csak egy célszerszám szükséges hozzá. A kisfiam kedvence, egy étteremben szoktuk köretként fogyasztani. Persze rögtön utánanéztem, hogyan tudok ilyet otthon én is készíteni. Beszereztem a hozzá szükséges burgonya fúrót és el is kezdtem gyártani ezeket a kis „csodákat”.


Hozzávalók  4 főre:

  • kb. 3,5 kg burgonya
  • olaj a sütéshez

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd minden burgonyából egy-egy darab spirált fúrunk, készítünk. (Ha nagyobb a burgonya, akkor kettő is kijön belőle.) Ezután olajban ropogósra sütjük. Még forrón, sóval ízesítjük. Csodás köret, vagy csak úgy magában is finom.

Tipp: természetesen egy jó háziasszony konyhájában semmi alapanyag nem mehet kárba. A kifúrt burgonyákat felaprítom és burgonyapüré készül belőle, vagy burgonyagombóc, illetve szilvásgombóc. Érdemes a következő napokra ilyen ételeket felvenni a menüsorba. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük