Ezt a salátát sokszor készítettem már, fogyasztottam önállóan, de húsételekhez kísérőként is tálalhatjuk. Megvallom, nálam ebben a formában a leggyakoribb, valamilyen sült-, rántott-, grillhús mellé. Korábban készítettem már hasonlót a Sárgarépás sajtkrémet.
Remélem ez a mostani változat is ízleni fog nektek!
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg sárgarépa
- 5 dkg dió
- 3 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 5 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 kk mustár
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük és kissé megsózzuk. Körülbelül 5 percig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. A diót durvára vágjuk, a fokhagymát átpréseljük és a répához keverjük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt és a mustárt is. Az egészet összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Tálalás előtt néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.