Nem olajban sütjük, hanem a sütőben!
Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis különleges, mert ez a pikáns máz, amiben sütés után megforgatjuk, nem mindennapi! Nagyon ízletes étel, most Francia rakott krumplit készítettem hozzá, de hasábburgonyával is szeretjük.
Hozzávalók 4 főre:
- 70 dkg csirkemell filé
- kb. 10 ek liszt
- 2 db tojás
- só-, bors ízlés szerint
- 60 ml tej
- kb. 10 dkg natúr kukoricapehely
A mázhoz:
- 3 ek Worchester szósz
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek barnacukor
- 4 ek ketchup
- 1 ek méz
- 1 tk almaecet
- 1 csipet bors
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet őrölt chilipor
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet körülbelül hüvelykujjnyi darabokra vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában felverjük a tojást, amit összekeverünk a tejjel. Egy másik tálba tesszük a lisztet. A harmadik tálba tesszük a durvára tört kukoricapelyhet. A húsdarabokat először a lisztbe forgatjuk, azután a tojásba, végül a kukoricapehelybe. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a bepanírozott csirkedarabokat. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a mázt: a hozzávalókat egy edénybe öntjük és összemelegítjük. Folyamatos keverés mellett szirupos állagúra sűrítjük. A megsült kis csirkemell falatokat beleforgatjuk az ízletes szószba és már találhatjuk is.
Általában hasábburgonyát készítek mellé, de most Francia rakott krumpli lett a köretem.