Egyszerű és gyors paradicsomsaláta recept.
Egy jó minőségű fehérborecettel lesz igazán finom, de természetesen hagyományos ecettel is elkészíthető.
Hozzávalók 4 főre:
- 5 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb. 2,5 dl víz
- kb. 4 ek fehérborecet
- 1 kk só
- 2 ek porcukor
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy kis tálban elkészítjük a saláta öntetet: a vízhez adjuk az ecetet, cukrot, sót, csipetnyi borsot és összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk és karikára, vagy félkarikára, a megtisztított lilahagymát pedig apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük a felszeletelt paradicsomokat, rászórjuk a hagymát, öntettel meglocsoljuk és a végén az aprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
El is készült a tökéletes paradicsomsaláta, amit tálalás előtt legalább fél órág a hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.