Skip to content

Paradicsomsaláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egyszerű és gyors paradicsomsaláta recept.
Egy jó minőségű fehérborecettel lesz igazán finom, de természetesen hagyományos ecettel is elkészíthető.


Hozzávalók 4 főre:

  • 5 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • kb. 2,5 dl víz
  • kb. 4 ek fehérborecet
  • 1 kk só
  • 2 ek porcukor
  • bors ízlés szerint

 

Elkészítés:


Egy kis tálban elkészítjük a saláta öntetet: a vízhez adjuk az ecetet, cukrot, sót, csipetnyi borsot és összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk és karikára, vagy félkarikára, a megtisztított lilahagymát pedig apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük a felszeletelt paradicsomokat, rászórjuk a hagymát, öntettel meglocsoljuk és a végén az aprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
El is készült a tökéletes paradicsomsaláta, amit tálalás előtt legalább fél órág a hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük