A mustáros karaj egy igen ízletes fogás azok számára is, akik kicsit idegenkednek a kissé száraz karaj hústól. A mustár és a fehérbor nagyon jó ízt ad a húsnak, ami egy finom, krémes szószban puhul meg. És az sem egy hátrány, hogy egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 4 ek mustár
- 1 dl fehérbor
- kb. fél dl olaj
- 2 tk liszt
Elkészítés:
A megtisztított húst kiklopfoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután mindkét oldalukat megkenjük mustárral és néhány órára a hűtőbe tesszük. A húst olajon, kevés víz hozzáadásával egy serpenyőben pirosra sütjük. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt, ízletes zsiradékban megpirítjuk a lisztet és egy teáskanál mustárt. Majd a bort körülbelül fél deciliter vízzel elkeverjük és hozzáöntjük. Ezután a hússzeleteket visszatesszük és teljesen puhára pároljuk a mustáros szaftban.
Sült körtés salátával tálaltam, viszont akár héjában sült burgonya, vagy hasábburgonya is isteni hozzá.