Sült körtés saláta

ekkor

 

 

Egy régi receptújságot lapozgatva találtam ezt a salátát. 
Gyors és ideális előétel, vagy köret lehet, akár egy kalóriaszegény étrendben is. Jól illik hozzá a rukkola kissé kesernyés, sajátos íze és a méz, valamint a balzsamecet ízének a keveredése. 
Pillanatok alatt egy nem hétköznapi ételt varázsolhatunk az asztalunkra.


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db körte
  • 10 dkg vegyes saláta, vagy rukkola
  • só, négyszínű bors ízlés szerint
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 1 dl fehérbor
  • kb. 4 ek olaj

 

 

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, nem hámozzuk meg, csak négybe vágjuk és magházukat kivágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon, erős lángon megsütjük a körtéknek mindkét oldalát. Picit sózzuk és meghintjük a borssal. A mézet rácsorgatjuk és felöntjük a borral. Egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is: a salátát ízlésesen tányérokra rendezzük, ráfektetjük a körtéket és balzsamecettel (vagy balzsamecet krémmel) meglocsoljuk.

 

 

 

Tipp: Kiváló előétel lehet úgy is, ha néhány szelet serrano- vagy prágai sonkát teszünk a salátára a körték közé. Érdemes így is kipróbálni, fenséges fogás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.