Végre az eper után itt a másik kedvenc gyümölcsöm: a málna. A tiramisu ihlette gyümölcsös krémes, finomság, ami szintén sütés nélkül készül. Az eredetiben nem szeretem a nyers tojást, viszont a mascarponés krémeket annál inkább. Ráadásul itt még a fehér csoki is gazdagítja az ízeket.
Hozzávalók 5-6 főre:
A krémhez:
- 40 dkg málna
- 2 tábla fehér csokoládé (200 g)
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 ek barna nádcukor
A sziruphoz (a babapiskóta áztatásához):
- 10 dkg cukor
- 3 dl meleg víz
- 1 citrom reszelt héja és leve
Az összeállításhoz:
- 20 dkg málna
- 35-40 db babapiskóta
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- Tepsi méret: kb. 35×25 cm
Elkészítés:
A krémhez villával összetörjük a málnát.
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. A habtejszínt felverjük.
Kézi robotgéppel összekeverjük a mascarponét az olvadt csokival és a barna cukorral, majd az egészet hozzáadjuk a tejszínhabhoz.
A végén az összetört málnát is belekeverjük a csokis tejszínes habba. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük.
Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből, majd málnával megszórjuk. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.
Figyeljünk, hogy a végén csak krém kerüljön a beáztatott piskótákra.
Meghintjük kakaóporral és málnaszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, de ha van rá lehetőség, akkor egy teljes éjszakára.