Skip to content

Majonézes tojásos burgonyasaláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A majonézes burgonyasaláta tojással bővített változata.  Szintén tálalhatjuk önálló ételként és köretként egyaránt. Nálunk leginkább sült-, illetve grill húsok mellé készül.
Nagyon kedvelt és gyakran készített fogás.


Hozzávalók 4 főre:

Ecetes, cukros salátaléhez:
Kb. 1 liter vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot.

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűlni hagyjuk és felkarikázzuk. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk, ízlés szerint ízesítve. (Kellemesen savanyú, ecetes és édes legyen.) A megtisztított lilahagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya és hagymaszeleteket. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tartármártást. Ezután a krumplis hagymát alaposan leszűrjük és egy nagy tálba tesszük. A tojáskarikákat is hozzáadjuk. Az elkészült tartármártással alaposan, de óvatosan elkeverjük, hogy ne törjenek össze az alapanyagok. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, esetleg cukorral és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.


 

 

Tipp: Ajánlom például a Whiskys oldalasomhoz ezt a salátát:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük