Nagyon szeretem a majonézes salátákat. A majonézes burgonya saláta és a majonézes tojásos burgonya saláta után jöjjön egy újabb finomság.
Szintén burgonyából készül, valamint házi majonézből, és csemegeuborkával, kaporral megspékelve. Ízletes saláta vagy köret akár.
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg burgonya
- 5 db csemegeuborka
- 5 db főtt tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 pohár (2 x 150g) tejföl
- majonéz
- só-, bors ízlés szerint
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és a főtt tojással együtt kockára vágjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott csemegeuborkát és az apróra vágott hagymát is. Elkészítjük a majonézt, majd elkeverjük a tejföllel és a finomra vágott kaporral. Az így elkészített öntetet összekeverjük a burgonyával és a többi hozzávalóval. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Önmagában is finom, de salátaként vagy köretként is tálalható.
Köszönöm szépen a receptedet , elkészítettem, nagyon finom lett.
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! A Facebook-on küldted a fotót is róla, amit szintén köszönök és nagyon tetszett nekem is a tiéd!