Igazi téli csemege az étcsokoládés, fahéjas, karamell öntetes, ropogós tésztába csomagolt alma. Forrón, frissen a legfinomabb. Ha még egy kis tejszínhabot és fagyit is tálalunk mellé, akkor csak még fantasztikusabb lesz.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db alma
- kb. 5 dkg cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tábla étcsokoládé (100 g)
- 1 adag karamell öntet
- 1 csomag (275 g) leveles tészta
A tálaláshoz:
- kb. 1 ek mogyoró
- tejszínhab-, fagylalt-, reszelt étcsokoládé, esetleg tortadara ízlés szerint
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és a magházát eltávolítjuk. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és az almákat meghempergetjük benne.
A leveles tésztát kiterítjük és hosszú csíkokra vágjuk. Az almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Alulról elkezdve a tésztacsíkokkal „becsomagoljuk”, körbetekerjük az almákat.
A közepébe (a magház helyére) egy csík étcsokit helyezünk.
A karamellszószt elkészítjük és minden alma belsejébe a csokoládé csíkokra öntünk belőle.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd 200 fokon még körülbelül 20 percig.
A sütési idő nehezen állapítható meg, mivel minden sütő más. A lényeg, hogy aranybarnára süssük.
Frissen, forrón tálaljuk. Tejszínhab és / vagy fagylalt kiváló lehet mellé. A maradék reszelt étcsokoládéval, és karamell öntettel, valamint durvára darabolt mogyoróval megszórva kínáltam.