A gyömbér-citrom-méz kombinációja egy nagyon izgalmas ízkavalkád.
Szeretem az ázsiai konyhát, a különleges fűszereket. A gyömbérről az is köztudott, hogy olyan afrodiziákum, amit már évezredek óta használnak. 🙂
Ha szeretnél egy különleges ételt, amiben a gyömbér kap főszerepet, akkor hajrá, ki kell próbálnod!
Továbbá ez az isteni Gyömbéres citromos mártás, sertésszűzhöz, kacsamellhez is kiváló választás lehet.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 6 ek kukoricaliszt
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 2 tk kínai ötfűszer keverék
- 5 ek olaj
- 1 adag Gyömbéres citromos mártás
A tésztához:
- 40 dkg spagetti
- 25 dkg mirelit zöldborsó
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek olivaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk (egy nagyobb mellet csak félbevágtam). A fűszereket egy tálba tesszük: a kukoricalisztet, sót, borsot, és a kínai ötfűszer keveréket. Elkeverjük és ebbe a fűszer keverékbe beleforgatjuk a hússzeleteket, majd egy kevés olajon 2-2 perc alatt elősütjük. Ezután egy tepsibe áttesszük, 180 fokon légkeveréses sütőben lefedve sütjük körülbelül 20 percig a csirkemelleket. Majd a fóliát levéve még 5 percre visszatesszük.
Ez idő alatt elkészítjük a Gyömbéres citromos mártást.
A tésztát és a mirelit zöldborsót körülbelül 8 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzzük, majd egyszerre leszűrjük. Egy tálba tesszük, ráöntjük az olivaolajat és a szójaszószt, majd összekeverjük.
A tészta mellé tálaljuk a felszeletelt csirkemellet, amit nyakon öntünk egy jó adag ízletes mártással.
Nagyon jól néz ki és nem is túl nehéz 😊
Köszönöm szépen! 🙂 Nem nehéz és nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Örülök,hogy ízlett! 🙂