Skip to content

Gyömbéres-citromos kínai csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A gyömbér-citrom-méz kombinációja egy nagyon izgalmas ízkavalkád.
Szeretem az ázsiai konyhát, a különleges fűszereket. A gyömbérről az is köztudott, hogy olyan afrodiziákum, amit már évezredek óta használnak. 🙂
Ha szeretnél egy különleges ételt, amiben a gyömbér kap főszerepet, akkor hajrá, ki kell próbálnod!
Továbbá ez az isteni Gyömbéres citromos mártás, sertésszűzhöz, kacsamellhez is kiváló választás lehet.

Hozzávalók 4 főre:

A tésztához:

  • 40 dkg spagetti
  • 25 dkg mirelit zöldborsó
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek olivaolaj
  • só ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk (egy nagyobb mellet csak félbevágtam). A fűszereket egy tálba tesszük: a kukoricalisztet, sót, borsot, és a kínai ötfűszer keveréket. Elkeverjük és ebbe a fűszer keverékbe beleforgatjuk a hússzeleteket, majd egy kevés olajon 2-2 perc alatt elősütjük. Ezután egy tepsibe áttesszük, 180 fokon légkeveréses sütőben lefedve sütjük körülbelül 20 percig a csirkemelleket. Majd a fóliát levéve még 5 percre visszatesszük.
Ez idő alatt elkészítjük a Gyömbéres citromos mártást.
A tésztát és a mirelit zöldborsót körülbelül 8 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzzük, majd egyszerre leszűrjük. Egy tálba tesszük, ráöntjük az olivaolajat és a szójaszószt, majd összekeverjük.
A tészta mellé tálaljuk a felszeletelt csirkemellet, amit nyakon öntünk egy jó adag ízletes mártással.

 

 

3 thoughts on “Gyömbéres-citromos kínai csirkemell”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük