A gyömbér-citrom-méz kombinációja egy nagyon izgalmas ízkavalkád.
Szeretem az ázsiai konyhát, a különleges fűszereket. A gyömbérről az is köztudott, hogy olyan afrodiziákum, amit már évezredek óta használnak. 🙂
Ha szeretnél egy különleges ételt, amiben a gyömbér kap főszerepet, akkor hajrá, ki kell próbálnod! Ajánlott receptem: Gyömbéres-citromos kínai csirkemell.
Továbbá ez az isteni mártás sertésszűzhöz, kacsamellhez is kiváló választás.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 dl csirkehúsleves
- 2 ek barnacukor
- 1 dl méz
- 1 db diónyi gyömbér
- 1 db citrom
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 3 ek szójaszósz
- só-, bors ízlés szerint
- 2 ek kukoricaliszt
Elkészítés:
A mártáshoz egy lábasba tesszük a kifacsart citrom levét és reszelt héját, a cukrot, mézet, a julienre vágott gyömbért, szójaszószt, a kínai ötfűszer keveréket. Végül a csirke alaplével felöntjük és pár perc alatt összeforraljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk és átszűrjük, majd visszatesszük és a kukoricalisztet egy kevés vízzel elkeverjük, majd besűrítjük vele a mártásunkat.
Ajánlott receptem: Gyömbéres-citromos kínai csirkemell.