A zamatos, ízletes sültnek nincs párja és nem is bonyolult elkészíteni. Ha van lehetőségünk, akkor grillen süssük a szabadban. Viszont télen sem kell lemondani róla. Ha megkívánjuk, a sütőben egy rácsos tepsiben sütve is elkészíthető.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 3 ek mustár
- só-, bors ízlés szerint
- 2 db vastagabb sárgarépa
- 1 db cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított, szeletekre vágott húst klopfoljuk. A meghámozott sárgarépát és a megmosott cukkinit egy zöldséghámozóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A karajszeleteket sóval, borssal és egy kevés mustárral ízesítjük. Ezután ráfektetjük a cukkini és sárgarépa szeleteket, majd szorosan feltekerjük. Egy éles késsel, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és hármasával nyársakra húzzuk. Megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Egy zárható dobozba vagy lefóliázva, néhány órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. A nyársakat forró grillen, oldalanként körülbelül 6-7 perc alatt készre sütjük. Én franciasalátával tálaltam. Aki nem szereti, neki ajánlhatok más majonézes salátát is. Válogassatok kedvetek szerint!