Franciasaláta

ekkor

 

 


Ha szereted a salátákat, akkor örülhetsz, ugyanis a saláták királynőjének a receptjét osztom meg most!
Ennek a salátának is számos változata létezik. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle. Gondoltad volna, hogy a Franciasaláta – bár a neve nem ezt mutatja – magyar étel? Eredetileg maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Természetesen ma már nem így van, sőt a nagy vendégségek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel. Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készíthető, de az tuti, hogy zöldborsó és majonéz mindig található benne. Én így készítem:


Hozzávalók 4 főre:

  • 45 dkg franciasaláta keverék
  • fél doboz kukorica konzerv (kb. 170 g)
  • 2-3 db csemege uborka
  • 1 db alma
  • tartármártás
  • 1 tk ételízesítő
  • só-, bors-, citromlé-, porcukor ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A franciasaláta keveréket ételízesítővel ízesített vízben, néhány perc alatt roppanósra főzzük. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágva apróra vágjuk. Ugyanakkorára vágjuk az uborkát is. Az így előkészített alapanyagokra öntjük a tartármártást. Ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal, citromlével, cukorral. Lehet saláta, előétel vagy akár hideg körete bármilyen hideg tojás ételnek, sültnek, sonkatekercsnek. Tálalásig hűtőbe tesszük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.