A tarja a nyári grillszezon egyik adu ásza, mivel az egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető húsféle. A karajjal ellentétben a tarja akkor se könnyen szárad ki sütés közben, ha csupán frissen fűszerezve sütjük. De szerintem egy ízletes pácolással a húst jobban átjárják az ízek.
Most én ezt a verziót próbáltam ki, valószínűleg nem utoljára :).
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg tarja
A páchoz:
- 5 ek olaj
- 5 ek ketchup
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tk vörösborecet
- 2 ek mustár
- 2 ek méz
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kk bors
- 1 kk só
Elkészítés:
A megtisztított hússzeleteket enyhén klopfoljuk. A páchoz a megtisztított, nagyon apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Ezután hozzáadjuk a mustárt, ketchupot, mézet, vörösborecetet, vörösbort, sót és borsot. Néhány perc alatt sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A hússzeleteket a pácba forgatjuk és egy zárható tetejű edényben egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán, többször megforgatva készre sütjük.
Én most franciasalátával tálaltam. Aki nem szereti, neki ajánlhatok más majonézes salátát is. Válogassatok kedvetek szerint!