A tarja, a sertés legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezért a grillszezon „főszereplője” lehet. Egy szuper pác kell hozzá és a siker nem marad el, ezt garantálom!
Minél tovább pácoljuk a húst, annál omlósabb, ízesebb lesz grillezéskor. Érdemes ezt a variációt is kipróbálni:
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csont nélküli sertéstarja
- só, bors ízlés szerint
A páchoz:
- 3 ek dijoni mustár
- 2 ek grill fűszerkeverék
- 1 tk bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt chili paprika
- 3 ek méz
- kb. 1,5 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított tarját szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A hússzeleteket borssal és grillfűszerrel megszórjuk. A mustárt és a mézet elkeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a chili paprikát, valamint az olajat. Alaposan elkeverjük és a hússzeletekre öntjük. Néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt még kevés sóval ízesítjük, majd grillen, tárcsán, vagy serpenyőben megsütjük.
Majonézes burgonya salátát és Paradicsom salátát tálaltam mellé.