A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Ez a hús nem szárad ki, így a nyári grillszezon egyik adu ásza lehet a kezdő háziasszonyok számára is. A tarját frissen fűszerezve is süthetjük, de a pácolással a húst jobban átjárják az ízek.
Íme egy ízletes változat:
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet sertéstarja
- só-, bors ízlés szerint
A páchoz:
- 4 ek olivaolaj
- 1,5 dl ketchup
- 3 ek szójaszósz
- 1 tk dijoni mustár
- 1 kk chilipor
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan elkeverjük. A megtisztított hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy zárható dobozba helyezzük a pácba mártogatott tarjaszeleteket, a maradék pácot pedig a tetejére öntjük. Néhány órát állni hagyjuk. Közepes erősségű faszénparázson, grillrácsra helyezzük és többször megfordítva (közben a dobozban maradt páccal kenegetve) készre sütjük. Bármilyen salátával nagyon szeretem, most például Majonézes jégsalátát készítettem hozzá.