Imádok grillezni bármit, akár húst, zöldséget egyaránt.
Szeretem a változatos pácokat, így nem lehet sosem megunni, mindig más ízvilágba kalauzolhat el minket még egy szelet csirkemell is. Fontos, hogy a pácokban néhány órát kell a hűtőben állnia a húsoknak, de nyugodtan benthagyhatjuk egy éjszakára is. Így már korábban előkészíthetjük a kerti grillpartit vagy egy gyors, remek vacsorát. Hiszen csak ki kell venni a pácból, lecsepegtetni, megsózni és már mehet is a grillrácsra, vagy akár egy tűzálló tálban a sütőbe!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- só-, bors ízlés szerint
- 1 nagy pohár (330 g) natúr joghurt
- 1,5 dl naracsjuice
- 1 ek lime (zöld citrom) frissen facsart leve
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek méz
- 1 tk chilipaprika
- 1 tk kakukkfű
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. Egy tálban a pác hozzávalóit összekeverjük: a joghurtot, a narancslét, a lime levét, narancs reszelt héját, fokhagymát, mézet, chilipaprikát és a kakukkfüvet.
A hússzeleteket a pácba tesszük és a hűtőben állni hagyjuk legalább 3-4 órát, de a legjobb egy egész éjszakán keresztül. Majd előhevített grillsütőn, vagy tárcsán a hússzeleteket addig sütjük, amíg a hús megpirul és puha nem lesz. Közben néhányszor megkenjük a páccal. Bármilyen grillen sült zöldségekkel, zöldségnyárssal nagyon finom, alkalomadtán így tálalom. Most viszont két másik kedvencem, majonézes burgonyát és paradicsom salátát készítettem.