Nagyon szeretem az ázsia édes-savanyú, vagy édes-sós ízeket. Ráadásul grillezni is nagyon szeretek, így a grill ételeket is preferálom. Csak egy ízletes pác hozzá és valamilyen husi, aztán pár órára mehet a hűtőbe. Később pedig a szabadban, rövid idő alatt elkészül a fenséges vacsoránk.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
A páchoz:
- 3 ek vörösborecet
- 3 ek cukor
- 5 ek szójaszósz
- 5 ek ketchup
- 1 tk mustár
- 1 kk bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk csípős Piros Arany
- 5 ek olaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a pácot. Az ecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és egy kanállal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, borssal, ketcuppal, Piros Arannyal és a mustárral jól elkeverjük. Végül az olajat is ráöntjük és az egészet alaposan elkeverjük.
A megtisztított hússzeleteket kissé klopfoljuk. Egy zárható dobozba vagy egy tálba teszünk egy keveset a fűszerkeverékből, majd a hússzeleteket beleforgatjuk. A maradék páccal leöntjük a tetejét. Letakarva illetve lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán egyszer-kétszer megforgatva készre sütjük, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetjük.
Köretem franciasaláta volt. Aki nem szereti, neki ajánlhatok más majonézes salátát is. Válogassatok kedvetek szerint!