Skip to content

Gombapaprikás galuskával

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha a piacon nem tudtál ellenállni a „kis kalaposoknak”, akkor a gombapaprikás remek ebéd lehet! Leggyakrabban csiperkéből készítem, de megbolondíthatod másféle gombákkal is (például laska is kiváló választás). Nálam a konzerv gomba szóba sem jöhet, csak a friss. 
Egyszerű és gyorsan elkészíthető étel.


Hozzávalók 4 főre:

  • kb 70 dkg csiperke gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors-, őrölt fűszerkömény-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • kb. 1 dl tejföl (+ tálaláshoz ízlés szerint)

 

 

 

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről félrehúzva egy evőkanál pirospaprikát adunk hozzá. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és egy kevés vizet is. Vigyázzunk, mert a gomba is levet ereszt! Ízesítjük sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel és ételízesítővel. A zúzott fokhagymát is a pörkölthöz adjuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kevés vízzel, majd a megfőtt gombához adjuk. Jól elkeverjük, és ekkor már csak egyet forralunk rajta, azután tálalhatjuk is. Szerintem galuskával az igazi, de más tésztával is kipróbálhatjátok.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük