Skip to content

Nokedli (galuska)

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 



Jellegzetes magyar tésztaétel.
Leggyakrabban pörköltekhez köretként alkalmazzuk, számos magyar étel körete. Legtöbbször nokedli szaggatóval készítjük, ez a leggyorsabb módszer. A nokedli készítése egyszerű, de némi rutint igényel!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl víz
  • 2 ek olaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe és pici vizet adunk hozzá.
Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuska szaggatót.
Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk.
Ha híg a tészta akkor nagyobb galuskákat kapunk.
Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.

Mikor elkészült, leszűrjük és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük