Skip to content

Csirkepaprikás galuskával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Csirkepaprikás, vagy paprikás csirke – kinek, hogy tetszik – az egyik legjellegzetesebb hungarikum. Magyaros íze összetéveszthetetlen bármi mással, hála a paradicsomnak, paprikának, és hát a vöröshagymának. 
A legnépszerűbb magyar ételek egyike! Nem keverendő össze a csirkepörkölttel, hiszen az tejföl nélkül készül. Tálaljunk hozzá galuskát és felejtsük el a fogyókúrát! 🙂


Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csirkeaprólék
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • fél dl olaj
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl (plusz ízlés szerint a tároláshoz)

 



Elkészítés:

A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. (Van amikor csak csirkemellből, és combból készítem). A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk, a zöldpaprikával és paradicsommal együtt. Az olajat felforrósítjuk és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5 – 2 dl), keverjük át és fedő alatt lassú tűzön, kb. 45 perc alatt főzzük puhára. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük.  A paprikás levet besűrítjük a tejfölös, lisztes habarással és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük és csupán egy újabb percig főzzük még együtt. Galuskával tálaljuk és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük