Van-e ember, aki ne szeretné a kókuszkockát vagy a kókuszgolyót, generációk kedvenc sütijeit? Nem hiszem… 🙂 Mégis gondoltam nem ártana újítani egy kicsit. A Bounty csoki szintén egy régi kedvenc, azt hiszem nem csak nekem. Ez a sütés nélküli desszert valóban hasonlít az eredeti bounty-ra. Viszont nem fogy el olyan gyorsan, na de nem azért mert nem finom, hanem mert szerencsére nem két falat lesz belőle. Isteni csokis-kókuszos csoda! Muszáj megkóstolnotok!
Hozzávalók 4-5 főre:
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 8 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 evőkanál búzadara
- 10 dkg kókuszreszelék (+ 1-2 dkg a díszítéshez)
- 2 tk olaj
Elkészítés:
A tejet felfőzzük a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, még kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
A darát nem főzzük meg teljesen , csak félig, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 30×15 cm-es őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát egy kanál segítségével, ha kell ujjunkkal nyomkodjuk bele, majd hagyjuk kihűlni.
10 dkg csokoládét gőz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hűtőbe dermedni (kb. 15-20 percig).
Ezután kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük úgy, hogy a csokis rész kerüljön alulra – levesszük róla a fóliát.
A másik 10 dkg csokoládét szintén felolvasztjuk a gőz felett. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk (tehát alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét a hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra után tetszőleges méretűre szeletelve kínáljuk, díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tipp: ha szépen szeretnénk szeletelni, a kést forró vízbe mártjuk, megtöröljük papírtörlővel és
így szeletelünk – ezt lehet többször ismételni.