A krumplipüré nem bonyolult étel, ha jól elkészítjük, akkor önmagában is csodálatos lehet. Főleg, ha az alap receptet kicsit megbolondítjuk valamivel, például jelenleg sajtot és pirított bacont kevertem hozzá. Egy korábbi burgonyapüré receptem, az almás krumplipüré után jöjjön most egy újabb, ízletes változat, nálam mindig köretként készül.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 kg burgonya
- 20 dkg bacon szalonna
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- kb. 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- só- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Még forrón, burgonyatörővel pépesítjük a krumplit, hozzáadjuk a forró tejet és a vajat. Ízesítjük sóval, borssal. A sajtokat lereszeljük, a bacon szalonnát apró kockára vágjuk és megsütjük, majd mindkettőt a püréhez adjuk. Jól elkeverjük, és frissen tálaljuk.