A pohárkrémek „dobogós helyen” állnak nálam, mivel gyümölcsökkel, krémekkel egyszerűen, nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
A pohárkrémek jó tulajdonsága még, hogy kreativitásra ösztönöz minket, ráadásul maradék kekszeket, gyümölcsöket is felhasználhatunk hozzá. Néhány pohárkrém receptem után jöjjön egy újabb változat.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs Dr. Oetker Gála vanília ízű főzés nélküli pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg áfonya
- 1,5 dl habtejszín
- 2-3 ek amaretto likőr
- 10 dkg babapiskóta
- 2-3 ek mandula
Elkészítés:
A babapiskótát durvára törjük és a poharakban elosztjuk. A vaníliás pudingot a tejjel kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a háromnegyedét a pudinghoz adjuk, a maradékot félretesszük a díszítéshez. A babapiskótákat meglocsoljuk az amaretto likőrrel, majd teszünk bőven rájuk a vanília krémből. Ezután az áfonyával megszórjuk, majd a maradék krémet is a poharakba kanalazzuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük a pohárkrémek tetejét, még 1-2 szem áfonyát és egy kevés pirított mandulát szórunk rá végezetül. Betesszük a hűtőbe és egy-két óra pihenés után már fogyasztható.